Podstawy chromatografii – chromatografia barwników spożywczych i fotosyntetycznych. Zestaw dla szkół podstawowych i średnich.

Podstawy chromatografii – chromatografia barwników spożywczych i fotosyntetycznych. Zestaw dla szkół podstawowych i średnich.

Zestaw zawiera pełną instrukcję wykonania doświadczeń wraz z informacjami z zakresu chromatografii, chemii fizycznej oraz przydatne wzory i prawa fizykochemiczne; barwniki spożywcze oraz odczynniki potrzebne do wykonania chromatografii barwników spożywczych i fotosyntetycznych wraz ze szkłem laboratoryjnym i paskami bibuły chromatograficznej.

Zawartość zestawu:

  • Opracowanie zestawu wraz z przydatnymi wynikami i kartami pracy oraz opis doświadczeń.
  • Zlewka 50 ml 5 szt.
  • Paski chromatograficzne bibułowe 100 szt.
  • Zestaw barwników żywności:
    – Czerwień koszelinowa 25 ml
    – Błękit brylantowy 25 ml
    – Azorubina 25 ml
    – Tartrazyna 25 ml
    – Żółcień chinolinowa 25 ml
    – Indygotyna 25 ml
    – Zieleń pistacjowa 25 ml
    – Brąz kakaowy 25 ml
  • Pipety Pasteura 30 szt.
  • Eluenty:
    – Benzyna ekstrakcyjna 200 ml
    – Aceton 200 ml
    – Etanol 200 ml
    – Toluen 200 ml
    – Kwas octowy 200 ml
  • Sączki jakościowe 100 szt.
  • Bagietki 6 szt.
Cennik udostępniany jest na życzenie Klienta. W tym celu prosimy o kontakt.